Schæferhunden på arbejdeSchæferhunden som hyrdehund. Dette arbejde er ikke noget en schæferhund skal lære, den er født med viden om hvordan og hvad den skal gøre. Men selvfølgelig kan hundens metoder forbedres og forfines med træning og øvelse.

Kilde: http://www.geocities.com/Heartland/Ranch/5093/fee.htmlDer afholdes i Tyskland en serie af konkurrencer i "Herden". Dette billeder er fra en sådan konkurrence i 1997. En hyrde med to hunde leder her en flok på 300 får langs en smal sti. Det foregår på den traditionelle tyske måde hvor den ene hund (Beihund) er i line hos hyrden medens den anden (Haupthund) patruljerer ned langs den ene side af flokken, hen foran fronten og tilbage langs den anden og derefter frem igen og så fremdeles.

Kilde: http://www.geocities.com/Heartland/Ranch/5093/blhresults97.htmlEn organisation i USA afholder konkurrencer i 'herding' efter de tyske metoder. Praktisk taget alle hunde er schæferhunde.

Kilde: http://www.geocities.com/Heartland/Ranch/5093/hgh.htmlEfter angrebet på Twin Towers i New Your 11. sep. 2002 meldte mange hundeførere sig til eftersøgningsarbejdet. Her holder et team en pause under det hårde arbejde.

Kilde: German Shepherd Dog Club of America

En lavinehund på arbejde i Norge. En lavinehund er en hund som er oplært til at søge efter mennesker som er taget af en lavine. Hundens fantastiske lugtesans gør det muligt for den at finde frem til mennesker som er fanget under flere meter sne.


Norske Redningshunder

Schæferhund under eftersøgning af miner i Libanon

Kilde: PetPlace.com

Eftersøgningspatrulje fra Close Quarter Battle K-9 (CQBK9) gør sig klar med både mænd og hunde i vintercamouflage. CQBK9 er et slovakisk militært hundekorps som kan hyres til militære opgaver, antiterrorisme, bombeeftersøgning m.v. over hele jorden.

Kilde: Close Quarter Battle K-9

Amerika startede med at bruge hunde til militært brug i 1942. Frem til 1945 blev der trænet 10.000 hunde under 'War Dog Program'
Specielt i Stillehavskrigen havde patruljer stor gavn af at deres hunde som kunne registrere en fjende på 1000 m afstand. Japanerne havde en metode med at anbringe spejdere skjult bag de amerikanske linier. Brugen af hunde havde stor præventiv virkning mod dette.

Kilde: Quartermaster Museum


I starten af 'War Dog Program' brugtes alle racer, schæferen viste sig imidlertid som den mest anvendelige race.

Kilde: Quartermaster Museum

War Dog Program er fortsat lige siden og hundene har været sat ind i alle efterfølgende krige USA har deltaget i.

Her er en patrulje under Vietnam-krigen, 1969.

Kilde: Quartermaster Museum

En hund betragter landskabet fra en helikopter. Fra Vietnamkrigen.

Kilde: Vietnam Dog Handler Association

Fra Vietnamkrigen: En lille faldskærmsjæger....

Kilde: War dogs

Fra Vietnamkrigen: En hundefører med sin schæferhund.

Kilde: Vietnam Dog Handler Association
Opdateret d. 22.2.2003

Home